Els teus tractaments
en bones mans.

La teva salut, el nostre objectiu.

Demana cita ara al
934 814 433

Què és l’ATM o Articulació Temporo Maxilar?

Els trastorns de les articulacions i dels músculs temporomandibulars, comunament anomenats trastorns de l’ATM, són un grup d’afeccions que causen dolor i disfunció en les articulacions i/o en les estructures que formen part.

Quins són els simptomes més freqüents?

Símptomes en coll:

 • Dolor o dificultat al mastegar (deglució).
 • Mal de coll.
 • Limitació en els moviments del coll.
 • Sensació de tensió en coll.
 • Cremor, inflamació i congestió a la gola.

Símptomes en sentit:

 • Sensació de taponament.
 • Dolor d’oïda.
 • Sorolls estranys a les orelles (acúfens …).
 • Sensació vertiginosa.
 • Sensació de mareig.

Símptomes en cap:

 • Mal de cap (Cefaleas)
 • Dolor retro-ocular.
 • El dolor irradiat a la regió cranial, cervical, espatlles.
 • Limitació en els moviments

Simptomes de la boca:

 • Soroll (Crepitacions articulars) en obrir la boca o mastegar.

Com es tracta l’ATM?

A Centres Cruz Navarro oferim diverses tècniques per tractar l’ATM i estan orientades a tractar el teixit ossi, teixits tous i el segment superior de la columna cervical. La mobilització de teixits tous i la mobilització articular són les més importants.

Teràpia física en tots els seus camps:

Làser, ultrasò, Estimulació Nerviosa Elèctrica Transcutània (TENS), microones…

Cinesiteràpia:

Mobilització articular, manipulacions, mobilitzacions teixits tous, estiraments, exercicis de propiocepció, coaptació-decoaptació…

Tècniques específiques:

Facilitació Neuromuscular Propioceptiva (FNP), Reeducació Postural Global (RPG), tècnica de Jones, punció seca, relaxació de Jacobson…

Massoteràpia:

Tècniques de massatge encaminades al tractament de zones hipotòniques, hipertòniques o contracturades.

Quin és el preu d’aquest tractament?

1 SESSIÓ de 50 MINUTS: 60 EUROS

PACK 6 SESIONS: 330 EUROS

Preguntes freqüents sobre el tractament d’ATM

La disfunció de ATM o disfunció crani-mandibular (DCM) és un grup de trastorns musculo-esquelètics derivats de les estructures masticatorias. Aquestes estructures són els maxil·lars, la ATM, els músculs i el paquet vasculonervioso. Existeixen també altres patologies molt freqüents com el bruxismo i la síndrome miofascial, que no són pròpies de la ATM però poden derivar en ella.
Entre les causes podem trobar problemes dentarios (per falta de peces o maloclusiones), alteracions condilares, traumatismes, factors associats a l’estrès i al espasmo muscular, entre uns altres.
La fisioteràpia de ATM ha és realitzada per un fisioterapeuta especialitzat i és imprescindible com a eina per valorar i tractar la patologia que afecta tant al sistema articular, muscular, capsular i ligamentoso.
És important saber que depèn de la patologia també serà necessari un tractament complementari amb un maxilofacial, odontòleg, psicòleg, neuròleg, entre uns altres.
La fisioteràpia de ATM és un tractament totalment manual en el qual hi ha casos en els quals també s’utilitza aparatología ( com pot ser el làser i l’ultrasò) per ajudar a disminuir la inflamació i el dolor.
Consisteix en una valoració i un tractament tant analític com a global del pacient i en què cada sessió s’adapta al pacient segons el dolor i els símptomes.
Les diferents tècniques de tractament van dirigides a tractar el teixit ossi, teixits tous i segment superior cervical. Són tècniques encaminades a disminuir el dolor, guanyar amplitud articular i reequilibrar la tensió muscular general.
El tractament es fa normalment entre 1 i 2 dies a la setmana i són entre 30 i 50 minuts per cada sessió, depenent de la patologia, del pacient i del tractament pautat pel fisioterapeuta.

Escriu-nos i demana cita o truca al  934 814 433

   INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES DE CENTRES CRUZ NAVARRO
   Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets en ccn@delegado-datos.com. Informació Addicional: Política de Privacitat.