ELS BENEFICIS DE LA FISIOTERAPIA EN EL BRUXISME

Als nostres centres de fisioteràpia a Barcelona tenim un departament específic pel tractament ATM i per totes les seves indicacions, com per exemple el bruxisme.

Dintre del tractament de l’ATM trobem aquest problema psico-neuro-muscular que consisteix en l’hàbit involuntari d’apretar i/o carrisquejar les dents durant la nit i a vegades el dia, sense cap propòsit funcional. Entre un 10 i un 20% de la població ho pateix i pot provocar cefalees, cervicàlgies, dolor d’oïda i dolor agut en els músculs i articulació de la mandíbula.

És molt important establir un diagnòstic el més aviat possible. Una vegada som conscients i entenem aquest hàbit, és més fàcil posar-li solució a través de mesures terapèutiques i preventives per controlar, reduir i/o suprimir aquest problema.

Normalment és l’odontòleg l’encarregat d’identificar-lo. Solen confeccionar una fèrula de descàrrega nocturna i a vegades diürna per protegir les dents.

És important senyalar que les fèrules no eliminen el bruxisme, si no que eviten el contacte brusc de les dents per a evitar el seu desgast. És a dir, tracta el símptoma però no la causa.

És necessari en tots els casos un bon tractament d’ATM complementari de fisioteràpia, on es realitzi un treball global de tota la musculatura implicada a nivell estructural i postural, per eliminar tensions/restriccions musculars i fascials anòmales. Així com retornar el moviment normal de la mandíbula per protegir l’articulació d’un desgast prematur. D’aquesta manera millorem els estats d’estrès i ansietat causals del bruxisme.

Pots rebre assitència del tractament d’ATM al nostres centres de fisioteràpia a Barcelona i rebre un tractament personalitzat per un equip de professionals qualificats i especialitzats amb aques tipus de tractament.